Isolatie platte daken

Offerte aanvraag

Download hier

productfiche

Ook uw plat dak kan door middel van moderne isolatietechnieken perfect geïsoleerd worden. Dit is niet enkel nuttig voor uitbouwen of veranda’s aan bestaande woningen maar eveneens voor garages enz.

Naar analogie met hellende daken gebeurt het plaatsen van isolatie materiaal aan de buitenzijde van uw daktimmer om zo elke mogelijke koudebrug te voorkomen.

Voor platte daken maakt Kurt Van Espen bij voorkeur gebruik Recticel plaaten van een gevestigde waarde in isolatiematerialen.

De Recticel Eurothane Bi-3 is een isolatieplaat die aan beide zijden bekleed is met een gebitumineerd glasvlies. Deze isolatieplaat wordt vooral toegepast op platte daken, in combinatie met bitumineuze dakbedekkingen of kunststofdakbedekkingen.

Ideaal voor nieuwbouw en renovatie:

Eurothane Bi-3 wordt al ruim 40 jaar gebruikt en is de standaard voor het isoleren van platte daken in België, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Vooral bij renovatie kan u hierdoor uw dak duurzaam isoleren. U kan deze isolatieplaat gewoon tussen de bestaande en de nieuwe roofing plaatsen.

Hoge isolatiewaarde:

het isolerend vermogen van uw isolatie wordt bepaald door de isolatiewaarde (λ) en de gebruikte dikte. De uitstekende isolatiewaarde van Eurothane Bi-3 beperkt die dikte. Daardoor blijft de uiteindelijke hoogte van uw dak gering en voorkomt u problemen met de aansluitende bouwdetails.

Blijvend goede beloopbaarheid:

deze isolatieplaten hebben een heel goede drukvastheid waardoor ze blijvend beloopbaar zijn. Hierdoor kunnen ze zelfs dienen als ondergrond voor een dakterras of een groendak.

Licht gewicht en handig formaat:

de isolatie voegt slechts een zeer gering gewicht aan het dak toe en laat dus lichtere dakconstructies toe. Het handig formaat maakt de plaatsing bovendien minder arbeidsintensief.

Blijft er wat er staan op uw dak?

Eurothane Bi-3A is de Eurothane Bi-3 isolatie onder een lichte helling. Het systeem zorgt zo voor een perfecte afvoer van het regenwater.

De Eurothane Bi-3 in cijfers

Warmtegeleidingscoëfficiënt λD volgens EN 12667: voor diktes ≤ 60 mm: 0,028 W/mK, voor diktes > 60 mm: 0,027 W/mK (Klik hier voor nog meer info)

Offerte aanvraag

Dikte Rd (m²K/W
30 mm

1,05

40 mm

1,40

50 mm

1,75

60 mm

2,10

71 mm

2,55

81 mm

3,00

90 mm

3,30

100 mm

3,70

120 mm

4,40